Over mij

Elsbeth - de persoon achter WordForce

Ik ben Elsbeth, 35 jaar geleden geboren in het prachtige noorden van Nederland en nu woonachtig op het Beierse platteland. Ik woon al meer dan 11 jaar in het buitenland, waarvan de laatste 9,5 jaar in Duitsland. Daarvoor heb ik o.a. één jaar in Oostenrijk gewoond en tijdens mijn studie heb ik een tijdje in Finland gewoond (mijn semester in het buitenland).

Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels & Duits. Ik hou verder heel erg van lezen, muziek luisteren, lekker koken of uit eten gaan, wandelen, fietsen en skiën. En zoals wellicht te verwachten valt:

 

Writing and editing are a few of my favorite things...

 

Ik heb in 2013 mijn master Communicatie- en Informatiewetenschappen met als specialisme bedrijfscommunicatie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik volgde colleges over de Nederlandse taalkunde, over schrijfstijlen, leerde gesprekken te analyseren en tot slot spraken we veelvuldig over de toepassing van taal in het bedrijfsleven. Het is dan ook geen toeval dat ik precies daar terecht ben gekomen.

Ik heb de afgelopen 8 jaar heel wat omzwervingen gemaakt binnen het bedrijfsleven en kan inmiddels een veelvoud van functietitels achter mijn naam schrijven. Met name gedurende mijn tijd bij trivago (Hotel? trivago!) ben ik op een persoonlijke ontdekkingsreis gegaan om uit te zoeken wie ik ben als professional en hoe ik mijn persoonlijke vaardigheden het beste kan inzetten.

Naast mijn banen heb ik vrijwel altijd zowel binnen als buiten de organisatie klussen gedaan als Nederlands tekstschrijver, vertaler, proeflezer of redacteur. De link met de taal heb ik altijd willen houden en dit is tot op de dag van vandaag waar ik mijn spreekwoordelijke 'ei' in kwijt kan. Ik kan er simpelweg niet zonder. Het is onderdeel van mijn identiteit. Daarom besloot ik in februari 2020 me  als freelancer volledig op taal te gaan richten.

Een ander deel van mijn identiteit is dat ik naast taalliefhebber ook introvert ben. Waarom kies ik ervoor om dat deel van mijn persoonlijkheid zo expliciet te benadrukken? Nou, dat is heel simpel: omdat ik er trots op ben!

Ik ben van mening dat organisaties het beste gedijen bij diversiteit; diversiteit in persoonlijkheden en kwaliteiten. Mijn introversie heeft mij een aantal hele mooie en unieke kwaliteiten opgeleverd waar ik mij graag van anderen mee onderscheid:

  • Ik ben gevoelig voor nuances (in taal en gedrag) en dat zorgt ervoor dat ik me goed (strategisch) uit kan drukken, zowel als mijzelf als namens een organisatie.
  • Ik neem de tijd om informatie te verwerken voordat ik me erover uitspreek. Ik denk dus goed na voordat ik spreek en schrijf.
  • Ik ben zeer nauwkeurig en heb oog voor de details. Ook heb ik de dag nog niet meegemaakt dat ik een deadline niet gehaald heb.
  • Ik kan me goed een lange tijd op (bijv. eentonige) taken concentreren. Daar heb ik totaal geen moeite mee.
  • Zo kan ik me ook goed diep in een topic inlezen; in korte tijd een topic induiken en me de stof toe-eigenen. Ik hou heel erg van nieuwe dingen leren.
  • Ik ben goed in het omvormen van chaos naar een structuur. Ik ben van nature gestructureerd en creëer graag structuren zodat ik dingen beter kan plaatsen. 
  • Ik ben rustig en ik kan goed luisteren, ik observeer veel en stel graag verdiepende vragen om de wens van mijn opdrachtgever goed te begrijpen; hierdoor ervaart men mij als een prettige samenwerkingspartner. 

Voeg aan bovenstaande kwaliteiten een diepgaande passie voor alle vormen van taal toe, en je hebt WORDFORCE!

Kan jouw organisatie wel wat WORDFORCE gebruiken?