Home » Taaldiensten

Wat biedt WordForce?

WordForce biedt de volgende diensten aan:

  • tekstschrijven (zowel lange als korte copy)
  • complete website/content audits (status quo analyse met als gevolg een concreet actieplan met verbeteringen van de content)
  • SEO-analyse en keyword research
  • tekstredactie
  • proeflezen
  • vertalen NL-EN, EN-NL, DE-EN & DE-NL.

Daarnaast verleen ik strategisch communicatieadvies en persoonlijk (loopbaan)advies.

Ervaringen als communicatieadviseuse en mentor

In 2013-2014 gaf ik communicatieadvies gegeven aan een viersterrenhotel in Oostenrijk die zich internationaal beter in de markt wilde zetten. Tussen 2011 en 2015 heb ik een projectteam bijgestaan bestaande uit vrijwilligers dat in mijn geboortedorp een hospice wilde opzetten. Tevens heb ik in 2019 een studente van de Fontys University of Applied Sciences in Venlo begeleid bij haar zoektocht naar de juiste loopbaan. Daarbij heb ik haar uiteraard uitvoerig laten meedelen in de lessen die ik uit mijn eigen loopbaan geleerd heb/had.

Overige ervaring

In mijn vorige banen ben ik in aanraking gekomen over de  tegenwoordig zeer sterk product-gedreven kant van communicatie en heb ik zowel communicatie- en/of samenwerkingssoftware (zoals Slack, Confluence, JIRA, Dropbox) als HR software (Workday) gemanaged. Mede dankzij de laatstgenoemde ben ik zeer bedreven geraakt in HR-procesdesign en workflowdesign. Ook heb ik ervaring opgedaan met het begeleiden van grote veranderprojecten en weet ik hoe het is om te werken in een start-up. Is dit relevant? Ja, dit is relevant. Werken in een start-up is soms echt hele andere koek. Hierover meer in mijn Blog.

Waarom WordForce?

Zoals u heeft kunnen lezen op de pagina "Over Mij" heb ik naast mijn eigenlijke baan heb ik vrijwel altijd ook binnen de organisatie als Nederlands taaldeskundige en buiten de organisatie als freelance vertaler, tekstschrijver, redacteur of proeflezer gewerkt. En het werd de hoogste tijd om hier een naam aan te geven. Ik koos voor "WordForce".

Waarom?, vraagt u zich misschien af. Voor mij symboliseert deze naam een aantal dingen:

  • De basis van wat ik doe (en wat iederéén doet) draait om taal, om woorden, en wat die woorden betekenen en met ons doen, daarom "Word";
  • Daarnaast vind ik het buitengewoon fascinerend wat voor kracht en veelzijdigheid woorden kunnen hebben, je kunt ontzettend veel "gedaan krijgen" met woorden - laat dat nu net mijn specialiteit zijn - daarom "Force";
  • Het is tevens een woordspeling op het Engelse woord "workforce", iets wat voor mij symbolisch staat voor het feit dat veel van mijn vorige banen binnen het HR-werkgebied vielen en ik gemerkt heb dat ik daar veel voordeel kon halen uit mijn achtergrond in de Communicatiewetenschappen. Nuancering in woord en schrift is in HR erg belangrijk. Het bleek een goede match met mij als persoon als ook met mijn vaardigheden en kennis.
  • En ten slotte vind ik ook de letterlijke vertaling het woord: "werk-kracht" of "werkende kracht" goed bij mezelf aansluiten. Ik zie mezelf als een harde en kritische werker en ik kan me goed op een taak storten en niet ophouden totdat het werk geleverd is. Ik lever daardoor constante kwaliteit, waardoor ik langdurig met dezelfde partners samenwerk (Zie ook: Portfolio).

Interesse in een samenwerking? Neem hier contact met mij op.

Zo heeft Annastiina Eline, PR-medewerker Finland en directe collega bij trivago, de samenwerking met mij ervaren (in het Engels):

 

"I had the pleasure to work with Elsbeth at trivago where she was responsible for PR for the Netherlands and Belgium and I was responsible for PR for Finland. Always smiling and polite, Elsbeth is a very easy person to work with. She always tells her honest opinion at the same time respecting other people’s viewpoints. She never missed a deadline in the projects we worked together on and her outcomes were always excellent. Elsbeth is a real team player and I am happy to recommend her to any client."